Karesi İlçesinde, 1940’lı yıllardan itibaren biriken yaklaşık 3 milyon yazılı doküman ile 1,5 milyon haritanın dijital ortama aktarıldığı Karesi Belediye Arşivi`nde 5 ayda 700 bin doküman ve 27 bin proje tozlu raflardan kurtarıldı. Taranan projeler 183 kilometre uzunluğunda.
Karesi Belediyesi, Türkiye’de sayılı belediyede kurulu olan dijital arşiv sistemi ile etkili ve verimli bir çalışma ağı oluşturuyor. Nesiller boyu araştırılabilecek ve tek tuşla çağrılabilecek, doğal afet esnasında bu bilgilerin saklanıp kullanılabileceği bir altyapı için kolları sıvayan Karesi Belediyesi, halkın uzun vadede, sürdürülebilir, sağlıklı hizmet verebilmek için belediyenin çatısı ve omurgası olacak noktalarda ciddi adımlar atıyor.
Yapılan düzenleme ile arşivler son teknolojiye kavuşurken, dosyaların yanlış yerleştirilme, bulunamama gibi riskleri de tamamen ortadan kaldırılıyor.
Çalışmalar Arkeolog titizliğinde yürütülüyor
13 personel tarafından yürütülen imar evrakları arşivleme işlemlerinin tamamlanmasının ardından tek tuşla istenilen evraka kolaylıkla ulaşılabilecek. Arkeolog titizliğiyle çalışan 13 personel, Karesi İlçesi’nin 74 yıllık imar tarihini gün yüzüne çıkararak büyük bir başarıya imza atıyor. Yüzlerinde maskeleri, ellerinde fırçaları ile çalışmalarını yürüten arşiv personeli, 5 ayda 700 bin dokümanı ve 27 bin projeyi tozlu raflardan kurtararak, dijital ortama aktardığı, projeler 183 kilometre uzunluğunda.
Arşivin belediyenin en önemli unsurlarından birisi olduğunu vurgulayan Başkan Yücel Yılmaz, 3 milyon yazılı evrak ile 1,5 milyon haritanın tamamının dijital ortama aktarılıp, halka daha hızlı hizmet verileceğini söyledi.
Başkan Yılmaz, vatandaşın belediyeye hizmet almaya geldiğinde memurun tozlu raflarda dosya aramayacağını, tek tuşla tüm dokümanları bilgisayar ekranına geleceğini belirtti.
Yılmaz, geleceğin Karesi`sini oluşturma adına yürütülen vizyon projelerin bir bir hayata geçtiğini sözlerine ekledi.